REPARATIE VAN RIETEN DAKEN
Reparatie en onderhoud is belangrijk voor uw dak. Met de juiste handelingen en de goede zorg verlengt u de levensduur van uw dak. denk hierbij aan;

WAAROM?
Bij een dak met voldoende dikte is het niet nodig het gehele restauratie-proces te doorlopen. Het wegsnijden en doordekken is namelijk overbodig. Bij een dergelijk dak worden mos en algen verwijderd, het dak wordt op slechte plekken bijgestopt en zowel het dak als de dakranden glad en strak geklopt. Deze behandeling noemen wij een reparatie.

empty-tieten-dak

SCHOONMAKEN
Door diverse invloeden als het weer, de ligging van het dak en bijvoorbeeld de leeftijd van uw dak wordt uw dak in de loop van de tijd bedekt met een alg en/ of een moslaag. Dit moet er afgehaald worden zodat uw dak weer fris is en goed kan drogen. Na het schoonmaken van uw dak kunt u er voor kiezen deze te impregneren met een anti alg vloeistof of u kunt uw dak laten coaten met Nanocoating. Hiervoor vragen wij een gespecialiseerd bedrijf zodat u verzekerd bent van het juiste middel op uw dak vakkundig aangebracht.

gladkloppen

DOORSTOPPEN
Een prima manier om de levensduur van uw dak te verlengen is het doorstoppen van uw dak. Bij het doorstoppen wordt de slechte delen van uw dak verwijderd en vervolgens wordt iedere laag riet uitgetrokken en bijgevuld met nieuw riet. Vervolgens kloppen wij u dak weer strak en in de oude dikte. Zo wordt u dak weer als nieuw en is het minder kwetsbaar als een niet egaal bevuild dak. Na het doorstoppen van uw dak zou u er voor kunnen kiezen om het te coaten met Nanocoating.

bijstoppen

KLEINE REPARATIES
Wanneer u merkt dat er een dier in uw dak gezeten heeft of wanneer u stormschade heeft neem dan contact op zodat dit gelijk verholpen kan worden. Laat uw dak niet meer schade oplopen wanneer u ziet dat er een gat in uw dak zit.

OVERDEKKEN

OVERDEKKEN
Overdekken is kort gezegd een nieuwe laag riet over de oude heen. Dit doen wij vaak bij boerderijen en op woningen wanneer deze het toelaten. De oude laag riet wordt eerst schoongemaakt en vervolgens komt er een geheel nieuw dak overheen.